Aktualności

Mazowsze na EKOGALI

2018.12.10 15:45 , aktualizacja: 2018.12.10 16:03

Autor: Aleksandra Jakubowska (RW), Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska

  • Stoisko mazowieckie z chlebami Zwiedzający poznali m.in....
  • Materiały promocyjne o mazowszu, ulotki i foldery rozłożone na jednym ze stoisk Nie mogło zabraknąć...
  • Butelki z sokiem z goji ustawione w łuk na stoisku Targi promują naturalną...
  • Przed stanowiskiem z chlebami stoją zwiedzający Była też możliwość...

Każdego roku Międzynarodowe Targi EKOGALA to szansa na promocję wysokiej jakości regionalnych produktów i żywności. 

 

Tegoroczna edycja wydarzenia zgromadziła blisko 150 wystawców, producentów i przetwórców żywności, posiadających certyfikaty ekologiczne oraz wytwarzających produkty regionalne i tradycyjne. Podczas targów można było poznać bogactwo regionalnych produktów, wyrobów rzemieślniczych, a także skosztować i zakupić tradycyjnie wypiekany chleb oraz sery i wędliny przygotowywane według dawnych receptur.

 

Zdrowo, smacznie i atrakcyjnie

Tak w trzech słowach można streścić to, co się działo przez dwa dni targów. Impreza obfitowała w konkursy, wykłady, a także warsztaty kulinarne dla przedszkolaków oraz uczniów szkół podstawowych i średnich. Dużą atrakcją był live cooking z udziałem przedstawicieli administracji samorządowej, rządowej, a nawet delegacji z Chin.

Zaprezentowało się także województwo mazowieckie. Zainteresowani mogli poznać Mazowsze z materiałów promocyjnych i informacyjnych, jak również spróbować mazowieckich smaków, np. naturalnych soków z jagodą goji, chlebów razowych z mąki żytniej, chlebów pszennych czy bułek.

Liczba wyświetleń: 408

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.