Aktualności
Mazowsze na EKOGALI
2018.12.10 15:45 , aktualizacja: 2018.12.10 16:03
Autor: Aleksandra Jakubowska (RW), Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska
- Zwiedzający poznali m.in....
- Nie mogło zabraknąć...
- Targi promują naturalną...
- Była też możliwość...
Każdego roku Międzynarodowe Targi EKOGALA to szansa na promocję wysokiej jakości regionalnych produktów i żywności.
Tegoroczna edycja wydarzenia zgromadziła blisko 150 wystawców, producentów i przetwórców żywności, posiadających certyfikaty ekologiczne oraz wytwarzających produkty regionalne i tradycyjne. Podczas targów można było poznać bogactwo regionalnych produktów, wyrobów rzemieślniczych, a także skosztować i zakupić tradycyjnie wypiekany chleb oraz sery i wędliny przygotowywane według dawnych receptur.
Zdrowo, smacznie i atrakcyjnie
Tak w trzech słowach można streścić to, co się działo przez dwa dni targów. Impreza obfitowała w konkursy, wykłady, a także warsztaty kulinarne dla przedszkolaków oraz uczniów szkół podstawowych i średnich. Dużą atrakcją był live cooking z udziałem przedstawicieli administracji samorządowej, rządowej, a nawet delegacji z Chin.
Zaprezentowało się także województwo mazowieckie. Zainteresowani mogli poznać Mazowsze z materiałów promocyjnych i informacyjnych, jak również spróbować mazowieckich smaków, np. naturalnych soków z jagodą goji, chlebów razowych z mąki żytniej, chlebów pszennych czy bułek.
Liczba wyświetleń: 408
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.