Aktualności
Festiwal Produktów Regionalnych Sielskie Smaki 2019 z udziałem mazowieckich wystawców
2019.04.11 12:35 , aktualizacja: 2019.04.16 13:29
Autor: Opr. na podst. zebr. mat., Wprowadzenie: Jerzy Lipka-Wołowski
- Przetwory przygotowywane...
- Grójeckie jabłka - na...
- W przerwie zwiedzania -...
- Popularnością cieszyły się...
- Stoisko z wyrobami i...
- Festiwal Produktów...
- Na stoisku Samorządu...
Festiwal Produktów Regionalnych Sielskie Smaki 2019, który odbył się w dniach 5–7 kwietnia w warszawskiej hali Global Expo, ukazał licznie przybyłym zwiedzającym bogactwo i różnorodność żywności wytwarzanej na obszarach wiejskich przez lokalnych wytwórców. Na stoisku Samorządu Województwa Mazowieckiego zaprezentowano oferty 7 wystawców.
Festiwal stał się regionalnym przeglądem smaków i tradycji kulinarnych polskich producentów żywności tradycyjnej, a także wyrobów ekologicznych. Odwiedzający targi poznali szeroką gamę produktów regionalnych, wytwarzanych według sprawdzonych przepisów kulinarnych przekazywanych z pokolenia na pokolenie. Można było skosztować tradycyjnie wypiekanego chleba, przetworów przygotowywanych według dawnych receptur. Popularnością cieszyły się nalewki, naturalne soki jabłkowe oraz przetwory owocowe.
Przedstawiciele Mazowsza zachęcali także do poznawania najciekawszych zakątków regionu, wręczając gościom m.in. foldery i materiały promocyjne z ofertą turystyczno-kulturalną całego województwa. Stoisko cieszyło się dużym powodzeniem wśród zwiedzających.
Liczba wyświetleń: 485
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.