Informacje prasowe

KOMUNIKAT PRASOWY - Ruszyła trzecia edycja programu stypendialnego „Dla Edukacji”!

2008.09.16 00:00

Autor: Administrator, Wprowadzenie: JakubWojna

Już po raz trzeci uczniowie gimnazjów, liceów oraz studenci z całego Mazowsza mogą ubiegać się o stypendium w wysokości nawet 7 tys. zł. Organizatorami trzeciej edycji programu stypendialnego „Dla Edukacji” jest Fundacja AVE oraz Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego.

Do 5 października br. młodzież z całego Mazowsza może składać wnioski wraz z wymaganymi załącznikami w siedzibie fundacji. 12 października br. podczas uroczystej gali „Dla edukacji” zostaną ogłoszone nazwiska osób, którym powołana przez Fundację AVE komisja przydzieli stypendium. W tym roku wartość środków przeznaczonych na wszystkie stypendia wynosi 30 tys. zł.

Program ma na celu wspieranie oraz umożliwianie realizacji ambitnych planów edukacyjnych młodzieży oraz promocję wolontariatu i aktywności społecznej młodych ludzi jako ważnego elementu wykształcenia. W poprzednich latach stypendium otrzymało aż 11 osób.

Szczegółowy regulamin programu i formularz wniosku stypendialnego dostępne są na stronie Fundacji AVE: www.fundacjaave.pl.

Wszelkie informacje dotyczące wypełniania wniosków dostępne są pod numerem tel. 0-600 495 790, 0 22 402 25 51 lub adresem mailowym avetki@wp.pl