Zaproszenia

Zaproszenie - Mazowieckie smakołyki wybrane!

2008.04.22 00:00

Autor: Administrator, Wprowadzenie: MRyszkowski

temat
wręczenie nagród laureatom pierwszej edycji „Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku”

miejsce
siedziba Sejmiku Województwa Mazowieckiego, sala nr 169, Plac Bankowy 3/5, Warszawa

czas
24 kwietnia br. (czwartek), godz. 16.00

uczestnicy
Marszałek Województwa Mazowieckiego – Adam Struzik, Wicemarszałek – Stefan Kotlewski, Członkowie Zarządu Województwa Mazowieckiego – Piotr Szprendałowicz oraz Waldemar Roszkiewicz, Dyrektor Departamentu Rolnictwa i Modernizacji Trenów Wiejskich – Radosław Rybicki oraz laureaci konkursu

Konkurs o Laur Marszałka – ma na celu docenienie i promowanie najsmaczniejszych, najzdrowszych i tradycyjnych produktów spożywczych na Mazowszu. O tytuł ubiegały się wypieki, wędliny, sery, przetwory owocowe i warzywne, a także miody oraz napoje. W tym roku nagrody otrzyma 11 mazowieckich przysmaków.

SCENARIUSZ UROCZYSTOŚCI
16.00-16.15 - Degustacja nagrodzonych produktów

16.15-16.20
- Przywitanie gości przez Panią Izabelę Byszewską - Członka Zarządu Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego

16.20-16.30 - Wystąpienie Pana Piotra Szprendałowicza – Członka Zarządu Województwa Mazowieckiego

16.30-16.40 – Wystąpienie Pana Adama Struzika – Marszałka Województwa Mazowieckiego

16.40-16.45 – Wystąpienie Pana Kazimierza Porębskiego – Zastępcy Dyrektora Departamentu Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich, Przewodniczącego Kapituły Konkursu

16.45-17.45 – Prezentacja nagrodzonych producentów i wręczenie nagród laureatom

17.45-18.15 – Występ solistki Opery Kameralnej w Warszawie – Justyny Reczeniedi z Trio Con Passione
Marta Milewska
Rzecznik Prasowy

Liczba wyświetleń: 359

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.