Zaproszenie - „Akademia Euro” przygotuje Mazowszan do obsługi EURO 2012

2011.07.19 14:40

Autor: , Wprowadzenie: Anna Groszyk-Książak

Podpisanie umowy na unijne dofinansowanie projektu szkoleniowego, realizowanego przez spółkę PL.2012 pt. „Akademia Euro”.

20 lipca 2011 r. (środa), godz. 11.00

Mazowiecka Jednostka Wdrażania Programów Unijnych w Warszawie,
ul. Jagiellońska 74, sala konferencyjna nr 239 na II piętrze

uczestnicy

Marcin Kierwiński – Wicemarszałek;
Wiesław Raboszuk – Dyrektor Mazowieckiej Jednostki Wdrażania Programów Unijnych;
Elżbieta Szymanik – Zastępca Dyrektora ds. PO KL w Mazowieckiej Jednostce Wdrażania Programów Unijnych;
Marcin Herra – Prezes Zarządu Spółki PL.2012;
Wojciech Folejewski – Prokurent Spółki PL.2012

Ruszyła „Akademia Euro”. Celem głównym unijnego projektu, realizowanego przez spółkę PL.2012 jest podniesienie kompetencji językowych i interpersonalnych oraz zdolności adaptacyjnych 720 osób, pracowników mazowieckich firm, w związku z pojawieniem się nowych grup klientów –turystów zagranicznych na EURO 2012.  Na ten cel beneficjent pozyskał prawie 3 mln zł unijnej dotacji.

Jutro umowę w tej sprawie podpiszą Dyrekcja MJWPU oraz władze spółki Ministra Sportu i Turystyki PL.2012. W uroczystym akcie zawarcia umowy uczestniczyć będzie także wicemarszałek Marcin Kierwiński, odpowiedzialny m.in. za wdrażanie funduszy unijnych w województwie mazowieckim.

Projekt uzyskał dofinansowanie w ramach w ramach Programu Operacyjnego Kapitał Ludzki z Poddziałania 8.1.1 Wspieranie rozwoju kwalifikacji zawodowych i doradztwo dla przedsiębiorstw, w odpowiedzi na konkurs ogłoszony przez Mazowiecka Jednostkę Wdrażania Programów Unijnych.
Serdecznie zapraszamy.

Zespół Prasowy