Zaproszenie - VIII Edycja Konkursu – Publicysta Ekonomiczny 2012 r.

2012.03.19 11:25

Autor: , Wprowadzenie: Anna Groszyk-Książak

Serdecznie zapraszamy Państwa do udziału w VIII Edycji Konkursu o Nagrodę Stowarzyszenia Eksporterów Polskich „Publicysta Ekonomiczny Roku 2012”. Patronat honorowy nad przedsięwzięciem objął marszałek Adam Struzik.

Celem konkursu jest upowszechnianie i promocja tematyki eksportu, zwłaszcza w zakresie strategii proeksportowego rozwoju gospodarki polskiej oraz działalności Stowarzyszenia Eksporterów Polskich w prasie, radiu i telewizji.

Konkurs ma charakter otwarty. Udział w nim mogą wziąć wszyscy autorzy publikacji poświęconych problematyce eksportu stanowiącego siłę napędową rozwoju gospodarki, a także prezentujących pozytywne i negatywne zjawiska w gospodarce państwa z uwzględnieniem barier hamujących jego rozwój. Laureaci konkursu otrzymają nagrody pieniężne w wysokości I miejsce – 5 000 zł, II – 3 000 zł i III – 2 000 zł, medale oraz tytuł „Publicysta Ekonomiczny Roku 2012”.

Prace konkursowe zainteresowani dziennikarze oraz redakcje mogą przesyłać na adres: Stowarzyszenie Eksporterów Polskich, ul. Smolna 38 lok. 10c, 00-375 Warszawa, do  końca października 2012 r.

W załączeniu Regulamin konkursu oraz karta zgłoszeniowa.

Urząd Marszałkowski
Województwa Mazowieckiego