Zaproszenie - Nowy samochód pożarniczy dla OSP w Woli Żelechowskiej

2013.07.12 14:45

Autor: , Wprowadzenie: Anna Maria Skorża

Przekazanie nowego samochodu pożarniczego dla OSP Wola Żelechowska

Remiza OSP Wola Żelechowska (gm. Żelechów, pow. garwoliński)

14 lipca br. (niedziela), godz.12.30

organizator
Burmistrz Żelechowa

W niedzielę w Woli Żelechowskiej rozpoczną się oficjalne uroczystości związane z 60-leciem istnienia OSP Wola Żelechowska. Z tej okazji jednostce przekazany zostanie nowy średni samochód strażacki marki MAN z napędem 4x4. Zakup auta był możliwy dzięki wsparciu samorządu województwa mazowieckiego, który dofinansował go kwotą 75 tys. zł. W uroczystości weźmie udział członek zarządu województwa mazowieckiego Janina Ewa Orzełowska.

Samochód zakupiony został w ramach samorządowego programu wsparcia jednostek Ochotniczych Straży Pożarnych „OSP – 2012”. Program ma na celu dofinansowanie zakupu sprzętu specjalistycznego służącego usuwaniu skutków klęsk żywiołowych i ratownictwa drogowego. W ubiegłym roku na Mazowszu aż 265 jednostek Ochotniczych Straży Pożarnych otrzymało pomoc finansową na zakup m.in. samochodów, łodzi, motopomp czy też agregatów prądotwórczych.

Biuro Prasowe
Urząd Marszałkowski