Zaproszenie - O produkcie tradycyjnym i lokalnym w gminie Skaryszew

2013.12.04 15:40

Autor: , Wprowadzenie: Martyna Pierzchała

Produkt tradycyjny i lokalny szansą rozwoju regionu

Folwark Bancer, Modrzejowice 21 (gm. Skaryszew, pow. radomski)

5 grudnia (czwartek) 2013 r., godz. 10.30

Jutro w Modrzejowicach odbędzie się konferencja „Produkt tradycyjny i lokalny szansą regionu”. Organizatorką spotkania jest zwyciężczyni konkursu na najaktywniejszą liderkę obszarów wiejskich na Mazowszu – Teresa Majkusiak ze Skaryszewa. Podczas konferencji poruszane będą zagadnienia dotyczące produktu turystycznego oraz tego, jak zdrowo żyć.

Możliwość zrealizowania tego przedsięwzięcia to jedna z nagród, jakie czekały na laureatkę konkursu na najaktywniejszą liderkę obszarów wiejskich zorganizowanego przez Sekretariat Regionalny Krajowej Sieci Obszarów Wiejskich w Warszawie. Konkurs adresowany był do liderek społeczności wiejskich – działaczek kół gospodyń wiejskich, organizacji pozarządowych czy lokalnych grup działania.

Program konferencji:

10.30 – 11.00 Rejestracja uczestników
11.00 – 11.10 Otwarcie konferencji
11.10 – 12.00 Produkty tradycyjne i regionalne szansą rozwóju regionu, Krzysztof Zaniewski – Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie
12.00 – 12.40 Produkt turystyczny łączący walory turystyki wiejskiej i aktywnej, Iwona Majewska – Mazowiecka Regionalna Organizacja Turystyczna w Warszawie
12.40 – 13.20 „Jak zdrowo żyć”, Iwona Nędzi – trener wellness w Zwoleniu
13.20 – 14.00 Informacja o działalności Stowarzyszenia Sołtysi Mazowsza, Prezes Grażyna Jałgos-Dębska
14.00 – 14.40 Dyskusja uczestników konferencji
14.40 – 15.30 Podsumowanie i zamknięcie konferencji