Zaproszenie - Kolejne dotacje na Mazowszu - 954 tys. zł na turystykę i blisko 4 mln zł na innowacyjność

2014.06.02 14:35 , aktualizacja: 2014.06.02 14:42

Autor: , Wprowadzenie: Martyna Pierzchała

Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie
ul. Jagiellońska 26, sala na IV piętrze

3 czerwca br. (wtorek), godz. 9.30

uczestnicy

Leszek Ruszczyk – Wicemarszałek
Wiesław Raboszuk – Wicemarszałek
Edyta Markiewicz – Dyrektor Konstancińskiego Domu Kultury
Paweł Nowicki – Prezes Zarządu BTM Mazowsze Sp. z o.o
Maria Krakowiak – Wiceprezes Zarządu Fundacji Rozwoju Warszawskiego Ogrodu Zoologiczne „Panda”
Ewa Rembiszewska-Zbonikowska – Wiceprezes Zarządu

Dzięki 454 tys. zł dotacji unijnej zostanie zrewitalizowana Willa Żabińskich znajdująca się na terenie Warszawskiego Ogrodu Zoologicznego. Działania mają na celu włączenie obiektu do trasy turystycznej ,,Szlak Pianisty’’. Druga umowa „Kalejdoskop Konstancina” ma wartość pół mln zł. Kwota ta zostanie przeznaczona na rozwój lokalnej przedsiębiorczości oraz stworzenie bazy noclegowo-gastronomicznej. Trzecia umowa dotyczy wsparcia rozwoju Mazowieckiego Klastra BioTechMed. Wsparcie unijne na działania innowacyjne wynosi blisko 4 mln zł. Jutro umowy na przekazanie unijnych dotacji podpiszą wicemarszałkowie Leszek Ruszczyk i Wiesław Raboszuk oraz beneficjenci.

Wszystkie trzy projekty zostaną zrealizowane ze środków europejskich w ramach RPO WM, w odpowiedzi na konkurs przeprowadzony przez Mazowiecką Jednostkę Wdrażania Programów Unijnych z Działania 6.2. oraz z Działania 1.6.

Zapraszamy,

Agnieszka Niedźwiedzka