Zaproszenie - Zmiany w zarządzaniu gospodarką odpadami w gminie Cegłów

2014.10.14 13:10

Autor: , Wprowadzenie: Jolanta Nalewajk

Podpisanie  umowy na unijne dofinansowanie projektu w ramach Działania 4.2 Ochrona powierzchni ziemi, ze środków Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2007-2013

Urząd Gminy w Cegłowie, ul. Tadeusza Kościuszki 4, sala konferencyjna

15 października 2014 r. (środa), godz. 12:30

uczestnicy

Janina Ewa Orzełowska – członek zarządu województwa mazowieckiego

Marcin Uchman – wójt gminy Cegłów

Milena Dąbrowska – skarbnik gminy Cegłów

Składowiska odpadów w miejscowościach Woźbin oraz Latowicz-Rozstanki poddane zostaną kompleksowej rekultywacji. Inwestycja, która decyzją zarządu województwa mazowieckiego otrzymała unijne środki w wysokości ponad 436 tys. zł wpłynie na zmniejszenie ilości składowanych odpadów i ograniczy ich wpływ na środowisko. Pozwoli to na zmniejszeni degradacja terenów z obszaru Natura 2000. Dodatkowo, strefy, które przylegają do składowisk, zostaną zabezpieczone przed potencjalnym zanieczyszczeniem bakteriologicznym i mikrobiologicznym.

Jutro umowę w tej sprawie podpiszą członek zarządu województwa mazowieckiego Janina Ewa Orzełowska oraz władze gminy Cegłów.

Inwestycja otrzymała dofinansowanie w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2007-2013, w odpowiedzi na konkurs przeprowadzony przez Mazowiecką Jednostkę Wdrażania Programów Unijnych.

Serdecznie zapraszamy

Edyta Al-Tawil