Zaproszenie - Zaproszenie - Zmiany informatyczne w mazowieckich szpitalach

2015.09.08 10:45

Autor: , Wprowadzenie: Joanna Czechowicz-Bieniek

temat                           Podpisanie umowy z wykonawcą projektu „E-zdrowie dla Mazowsza”

miejsce                        Mazowiecki Szpital Bródnowski w Warszawie,

ul. Kondratowicza 8, sala konferencyjna w budynku C, niski parter

czas                            9 września 2015 r. (środa), godz. 12.00

uczestnicy                   Adam Struzik – marszałek województwa mazowieckiego

Elżbieta Lanc – członek zarządu województwa mazowieckiego

Teresa Bogiel – prezes zarządu Mazowieckiego Szpitala Bródnowskiego

przedstawiciele firmy Cube ITG oraz Mazowieckiej Jednostki Wdrażania Programów Unijnych

Jeden z kluczowych projektów medycznych realizowanych przez samorząd województwa mazowieckiego – „E-zdrowie dla Mazowsza” wkracza w decydującą fazę. W środę pomiędzy samorządem województwa a wykonawcą – firmą Cube ITG podpisana zostanie umowa, dzięki której 23 mazowieckie szpitale przejdą rewolucję informatyczną.  Zostaną one nie tylko dostosowane do obowiązujących przepisów prawa, ale przede wszystkim będą bliżej pacjentów. Główne cele projektu to bowiem usprawnienie komunikacji pomiędzy szpitalem a pacjentami, poprawa bezpieczeństwa danych, a także wdrożenie licznych ułatwień mających pomóc lekarzom w codziennej pracy.

Wart ponad 88 mln zł projekt będzie realizowany w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego na lata 2007-13 w 12 miastach województwa mazowieckiego: Warszawie, Siedlcach, Radomiu, Ciechanowie, Płocku, Ostrołęce, Otwocku, Garwolinie, Gostyninie, Konstancinie – Jeziornie, Pruszkowie, Ząbkach. Ponadto projekt realizowany będzie także na terenie gminy Łomianki w Dziekanowie Leśnym oraz w gminie Mrozy w miejscowości Rudka.

Serdecznie zapraszamy na podpisanie umowy

Rzeczniczka Prasowa
e-mail: rzecznik@mazovia.pl