Zaproszenie - Prawie 10 mln zł na ochronę zdrowia, administrację i bezpieczeństwo mieszkańców Warszawy i okolic

2016.09.19 11:25

Autor: , Wprowadzenie: Eliza Albrechcińska

temat                           Podpisanie umów dotyczących realizacji projektów w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014-2020

miejsce                        siedziba Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie, ul. Jagiellońska 26, sala konferencyjna (IV piętro)

termin                          20 września 2016 r. (wtorek), godz. 9.00

uczestnicy                  Wiesław Raboszuk – wicemarszałek

Elżbieta Lanc – członek zarządu województwa mazowieckiego

Maria Dziura – dyrektor Szpitala Specjalistycznego im. Świętej Rodziny SPZOZ
                                    w                  Warszawie

Jerzy Karwowski – prezes zarządu Centrum Kompleksowej Rehabilitacji Konstancin-Jeziorna

Leszek Krzyżosiak – wiceprezes zarządu Centrum Kompleksowej Rehabilitacji Konstancin-Jeziorna

Maksym Gołoś – starosta powiatu pruszkowskiego

Krzysztof Rymuza – wicestarosta powiatu pruszkowskiego

Kazimierz Rakowski – starosta powiatu wołomińskiego

Adam Łossan – wicestarosta powiatu wołomińskiego

Jadwiga Tomasiewicz – skarbnik powiatu wołomińskiego

Jan Żychliński – starosta powiatu warszawskiego zachodniego

Paweł Białecki – wicestarosta powiatu warszawskiego zachodniego

Dzięki unijnej dotacji w Szpitalu Specjalistycznym im. Świętej Rodziny w Warszawie i w Centrum Kompleksowej Rehabilitacji w Konstancinie-Jeziornie zostanie wprowadzonych szereg udogodnień dla pacjentów. Powiat pruszkowski wprowadzi natomiast dla swoich mieszkańców e-usługi administracyjne. Z kolei powiaty wołomiński i warszawski zachodni zainwestują unijne środki we wdrożenie systemu wczesnego ostrzegania przed zagrożeniami.

Decyzją zarządu województwa mazowieckiego projekty te otrzymają łącznie ponad 9,9 mln zł wsparcia w ramach RPO WM 2014-2020. Umowy o dofinansowanie pięciu projektów podpiszą wicemarszałek Wiesław Raboszuk, członek zarządu województwa mazowieckiego Elżbieta Lanc oraz beneficjenci.

Projekty otrzymają unijne dofinansowanie w ramach konkursów z Działania 2.1 E-usługi dla Mazowsza  oraz 5.1 Dostosowanie do zmian klimatu. Nabór ogłosiła i przeprowadziła Mazowiecka Jednostka Wdrażania Programów Unijnych.

Serdecznie zapraszamy,

Agnieszka Czachorowska-Jakoniuk