Zaproszenia

Zaproszenie - Mazowieckie specjały z Laurem Marszałka

2017.06.01 11:35

Autor: , Wprowadzenie: Katarzyna Bernaciak

Faszerowany szczupak znad Plewki, kiełbasa krucha, ser domowy z czarnuszką, pączki BIO, miód faceliowy, syrop z pigwowca czy nalewka z mirabelki – to tylko część nagrodzonych przysmaków  X jubileuszowej edycji konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego. To niewątpliwie gratka dla miłośników smacznego i zdrowego jedzenia, a także doskonała okazja, aby poznać tradycyjną kuchnię Mazowsza i wymienić się przepisami. Podczas gali poznamy również czterech nowych członków Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze. W spotkaniu weźmie udział wicemarszałek Janina Ewa Orzełowska.

 

 

 

Zapraszamy wszystkich na

 

X galę rozdania nagród w konkursie o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego,

 

która odbędzie się

 

2 czerwca 2017 r. (piątek), o godz. 14.30

 

 

w PTAK WARSAW EXPO MIĘDZYNARODOWYM CENTRUM
TARGOWO-KONFERENCYJNYM W NADARZYNIE, PAWILON F

 

 

 

 

 

Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego to konkurs organizowany przez samorząd województwa mazowieckiego od 2008 r. Dotychczas w dziewięciu edycjach do konkursu zostało zgłoszonych około 800 produktów, z czego ponad 140 zostało nagrodzonych. Wśród nich są zarówno znane produkty marki Ciechan czy Krokus, jak i lokalne wyroby typu sójka mazowiecka, zurażyna kurpśoska, półgęsek staropolski, ciasto pagórki mazowieckie, krupnik kurpiowski, miody, chleby i wiele innych. Celem jest promowanie tradycyjnych, regionalnych i ekologicznych produktów żywnościowych wytwarzanych na Mazowszu – zarówno przez przedsiębiorców, jak i przez indywidualnych wytwórców, koła gospodyń wiejskich, stowarzyszenia, gospodarstwa agroturystyczne itp.

 

 

Biuro Prasowe
Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego
tel. 22 59 07 602, kom. 510 591 974
e-mail: rzecznik@mazovia.pl

Pliki do pobrania

Rozmiar: 30 kB, Liczba pobrań: 114

Liczba wyświetleń: 90

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.