Zaproszenie - Jutro poznamy Innowatorów Mazowsza

2018.09.25 12:40 , aktualizacja: 2018.09.25 12:48

Autor: , Wprowadzenie: Hanna Maliszewska

temat                           Gala wręczenia nagród dziesiątej edycji Innowatora Mazowsza

miejsce                        Centrum Kreatywności Targowa, ul. Targowa 56 w Warszawie

termin                          26 września 2018 r. (środa), godz. 17.00

Mazowsze jest w czołówce najszybciej rozwijających się regionów Europy. Pozycja nie dziwi, ponieważ województwo skupia na swoim obszarze wiele ośrodków naukowych, a co za tym idzie – ludzi, którzy coraz częściej potrafią wykorzystać akademicką wiedzę w praktyce. Aby zachęcać młodych naukowców, ale też młode firmy do eksperymentowania i szukania nisz rozwojowych, od 10 lat samorząd województwa motywuje ich konkursem Innowator Mazowsza. W środę podczas gali kończącej najnowszą edycję będzie można poznać tegorocznych laureatów.

Konkurs – jak co roku – organizowany jest w dwóch kategoriach: Innowacyjny Młody Naukowiec i Młoda Innowacyjna Firma. Spośród 55 zgłoszonych wniosków wyłoniono w każdej z nich zwycięzców oraz przyznano wyróżnienia. Docenione prace i pomysły będzie można poznać podczas gali, w trakcie której nagrody wręczą laureatom marszałek województwa Adam Struzik oraz wicemarszałek Wiesław Raboszuk.

Szczegółowy przebieg spotkania w zaproszeniu w załączniku.

Serdecznie zapraszamy,

Rozmiar: 44 kB, Liczba pobrań: 77