Zaproszenie - Nowy system wytwarzania energii w szpitalu dziecięcym na Niekłańskiej

2019.10.21 12:35

Autor: , Wprowadzenie: Jolanta Nalewajk

Podpisanie umowy o dofinansowanie projektu w ramach Regionalnego Programu Operacyjnego Województwa Mazowieckiego 2014-2020

Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie, ul. Jagiellońska 26, sala konferencyjna, IV piętro

termin

22 października 2019 r. (wtorek), godz. 9.30

uczestnicy

Elżbieta Lanc – członek zarządu województwa mazowieckiego;

Małgorzata Stachurska-Turos – dyrektor Szpitala Dziecięcego im. prof. dr. med. Jana Bogdanowicza SPZOZ.

Już wkrótce szpital dziecięcy im. prof. dr. med. Jana Bogdanowicza przy ul. Niekłańskiej w Warszawie będzie mieć nowy system kogeneracyjny, czyli technologię wytwarzania w skojarzeniu energii cieplnej, elektrycznej oraz chłodu. Inwestycja to nie tylko działanie proekologiczne, daje także duże oszczędności ekonomiczne – aż 130 tys. zł rocznie. Zaoszczędzone środki szpital będzie mógł przeznaczyć na inne działania służące przede wszystkim małym pacjentom.

Decyzją zarządu województwa mazowieckiego projekt otrzyma ponad 1,7 mln zł dofinansowania z RPO WM 2014-2020. Jutro umowę w tej sprawie podpisze Elżbieta Lanc, członek zarządu województwa mazowieckiego oraz dyrektor szpitala dziecięcego przy ul. Niekłańskiej – Małgorzata Stachurska-Turos.

Projekt otrzyma unijne dofinansowanie w ramach konkursu z Działania 4.2. Efektywność energetyczna. Nabór ogłosiła i przeprowadziła Mazowiecka Jednostka Wdrażania Programów Unijnych.

Serdecznie zapraszamy,

Agnieszka Czachorowska-Jakoniuk