Zaproszenie - 56 projektów w powiecie węgrowskim ze wsparciem samorządu Mazowsza

2021.06.10 11:50

Autor: , Wprowadzenie: Eliza Albrechcińska

Utworzenie terenu zieleni przy Przedszkolu nr 2 „Pod Słoneczkiem” w Węgrowie, remont strażnicy OSP Zalesie, zakup nowego lekkiego specjalnego samochodu ratownictwa technicznego z funkcją gaśniczą dla OSP Ruchna, budowa siłowni zewnętrznej w Kopciach czy Przebudowa drogi gminnej w miejscowości Zarzetka – to tylko kilka z 56 przedsięwzięć w powiecie węgrowskim, których realizacja jest możliwa dzięki wsparciu samorządu województwa. Wysokość dotacji z budżetu Mazowsza wynosi prawie 4,2 mln zł.

Dodatkowo gmina Liw otrzyma unijne wsparcie w wysokości ponad 350 tys. zł w ramach PROW 2014-2020 na budowę przydomowych oczyszczalni ścieków. Natomiast trzy Lokalne Grupy Działania z subregionu siedleckiego podpiszą umowy na realizację projektów w ramach KSOW na kwotę ponad 142,5 tys. zł.

Serdecznie zapraszamy

na podpisanie umów

11 czerwca (piątek), godz. 13.00

do

Węgrowskiego Ośrodka Kultury, ul. Mickiewicza 4A w Węgrowie (sala widowiskowa)

W spotkaniu wezmą udział:

Janina Ewa Orzełowska – członek zarządu województwa mazowieckiego

Elżbieta Lanc – członek zarządu województwa mazowieckiego

oraz

beneficjenci.

Ze względu na epidemię bardzo prosimy o zachowanie reżimu sanitarnego.

Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego,
tel. 22 59 07 602, kom. 510 591 974,