Zaproszenie - Prawie 200 mln zł unijnej dotacji na inwestycje w tabor Kolei Mazowieckich

2009.07.03 00:00

Autor: Administrator, Wprowadzenie: Hanna Maliszewska

Podpisanie dwóch preumów na dofinansowanie projektów o ponadlokalnym znaczeniu ze środków Unii Europejskiej

Siedziba Sejmiku Województwa, Plac Bankowy 3/5, sala konferencyjna – parter

6 lipca (PONIEDZIAŁEK), godz. 10.00

uczestnicy
Adam Struzik – Marszałek Województwa Mazowieckiego, Stefan Kotlewski – Wicemarszałek, Jakub Majewski – Prezes Spółki Koleje Mazowieckie, Czesław Sulima – Członek Zarządu Spółki Koleje Mazowieckie, Wiesław Raboszuk – Dyrektor Mazowieckiej Jednostki Wdrażania Programów Unijnych

W poniedziałek przedstawiciele władz województwa i Kolei Mazowieckich podpiszą dwie preumowy dotyczące dofinansowania inwestycji Kolei Mazowieckich z funduszy europejskich. Łączna wartość projektów to blisko 400 mln zł, z czego unijne wsparcie wyniesie przeszło 193 mln złotych. Podpisanie preumów oznacza rozpoczęcie realizacji projektów przez beneficjenta.

Projekty dofinansowane ze środków unijnych dotyczą zakupu 11 nowych, dwukabinowych lokomotyw elektrycznych do push-pulli oraz modernizacji pociągów typu EZT.

Serdecznie zapraszamy.

e-mail: m.milewska@mazovia.pl

Lidia Krawczyk
Mazowiecka Jednostka Wdrażania Programów Unijnych
e-mail: l.krawczyk@mazowia.eu

Donata Nowakowska
Koleje Mazowieckie sp. z o.o.
tel. +48 22 47 37 765
fax +48 22 47 38 814