Zaproszenie - W Płocku o strategii województwa i studium wykonalności dla projektu budowy połączenia kolejowego Płock-Modlin

2011.11.15 11:40

Płock może zabrać głos w sprawie najważniejszego dokumentu województwa czyli strategii rozwoju województwa. Podczas konferencji marszałek Adam Struzik przedstawi również wyniki studium wykonalności projektu budowy połączenia kolejowego Płock-Modlin, przeprowadzonego na zlecenie samorządu województwa.

więcej o: W Płocku o strategii województwa i studium wykonalności dla projektu budowy połączenia kolejowego Płock-Modlin

Zaproszenie - Podsumowanie pierwszego etapu prac remontu i adaptacji zespołu pałacowo-parkowego w Sannikach

2011.11.14 11:00

Remont i adaptacja zabytkowego zespołu pałacowo – parkowego w Sannikach na Europejskie Centrum Artystyczne im. Fryderyka Chopina przebiega zgodnie z planem. Właśnie zakończył się pierwszy etap prac – ukończono remont najważniejszych elementów konstrukcyjnych pałacu, trwa rewaloryzacja parku. Podczas prac konserwatorzy natrafili na szereg ciekawych, nieznanych dotąd zabytków.

więcej o: Podsumowanie pierwszego etapu prac remontu i adaptacji zespołu pałacowo-parkowego w Sannikach

Zaproszenie - Nowy rozkład jazdy KM i WKD

2011.11.14 10:30

Podczas wtorkowej konferencji prasowej spółki Koleje Mazowieckie i Warszawska Kolej Dojazdowa przedstawią nowe rozkłady jazdy pociągów edycji 2011/2012. Rozkłady zaczną obowiązywać już od 11 grudnia br.

więcej o: Nowy rozkład jazdy KM i WKD

Zaproszenie - Otwarcie świetlicy w Czepielinie

2011.11.10 14:30 , aktualizacja: 2011.11.10 14:51

Janina Ewa Orzełowska Członek Zarządu Województwa Mazowieckiego weźmie udział w otwarciu świetlicy wiejskiej w Czepielinie. Świetlica została wyremontowana w ramach działania „Odnowa i rozwój wsi” objętego Programem Rozwoju Obszarów wiejskich.

więcej o: Otwarcie świetlicy w Czepielinie

Zaproszenie - Otwarcie „Orlika” w Nowym Duninowie

2011.11.08 13:20 , aktualizacja: 2011.11.08 13:27

Marszałek Adam Struzik weźmie udział w otwarciu kompleksu boisk sportowych wybudowanych w ramach projektu „Moje Boisko – Orlik 2012”.

więcej o: Otwarcie „Orlika” w Nowym Duninowie

Zaproszenie - W Ostrołęce o strategii województwa i środkach unijnych

2011.11.08 12:40

Ostrołęka może zabrać głos w sprawie najważniejszego dokumentu województwa, czyli strategii rozwoju województwa. Konferencja będzie również okazją do przedstawienia najnowszych informacji na temat tego czy i jakie środki unijne Mazowsze może otrzymać w kolejnych latach.

więcej o: W Ostrołęce o strategii województwa i środkach unijnych

Zaproszenie - Podpisanie umowy na zakup dwóch szynobusów dla Kolei Mazowieckich

2011.11.07 11:00

Już w grudniu tego roku na tory wyjadą dwa nowoczesne jednoczłonowe pojazdy spalinowe zakupione przez samorząd województwa mazowieckiego dla Kolei Mazowieckich. Bezpieczne, przyjazne środowisku, klimatyzowane i przystosowane do potrzeb osób niepełnosprawnych pojazdy znacznie poprawią komfort podróżowania. Szynobusy dostarczy firma Pojazdy Szynowe PESA Bydgoszcz S.A.

więcej o: Podpisanie umowy na zakup dwóch szynobusów dla Kolei Mazowieckich