Kalendarz
Gotowanie na polanie
2015.04.20 13:25
Autor: WKZ, Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska
3 maja, godz. 10.00–18.00
Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu
Impreza plenerowa o charakterze rekreacyjnym adresowana do miłośników kuchni regionalnej. Głównym punktem programu jest konkurs kulinarny „Najsmaczniejsza potrawa mazowiecka”, w którym umiejętności prezentują koła gospodyń wiejskich, gospodynie indywidualne oraz twórcy produktów regionalnych. Uczestnicy imprezy będą mogli zaopatrzyć się w produkty ekologiczne i tradycyjne, a także wyroby lokalnego rękodzieła i nietuzinkowe pamiątki, m.in.: rzeźby, ceramikę, biżuterię, ręcznie wykonywane świece i wiele innych.
Liczba wyświetleń: 50
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.