Kalendarz

Pierogi całego świata, łączcie się! – rodzinne warsztaty kulinarne

2015.10.26 15:15 , aktualizacja: 2015.10.26 15:34
Autor: Magdalena Wrzesińska, PME w Warszawie, Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska

13 listopada, godz. 19.00–20.00 w Muzeum dla Dzieci

w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie

ul. Kredytowa 1

www.ethnomuseum.pl

www.muzeumdladzieci.pl

 

Wydawałoby się, że nie ma potrawy bardziej staropolskiej niż pierogi. Okazuje się jednak, że nie do końca jest to prawda. Pierogi, pielmieni, ravioli, wonton – co było najpierw? Na zajęciach dzieci nauczą się jak zlepiać tradycyjne polskie pierożki, które jednocześnie są chińskimi pierożkami jiaozi, przygotują włoskie tortellini i rawioli, czyli nasze polskie uszka oraz chińskie sakiewki won tony. Częścią zajęć będzie prezentacja multimedialna „z pierogiem przez świat”.

 

Koszt: 35 zł od osoby

Zapisy: , tel. 22 696 53 80

Pliki do pobrania

Rozmiar: 691 kB, Liczba pobrań: 178, Adobe Acrobat Document

Liczba wyświetleń: 184

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.