Kalendarz

Dzika uczta – warsztaty kulinarne dla dzieci

2018.05.29 09:20
Autor: Magdalena Dąbrowska (Państwowe Muzeum Etnograficzne), Wprowadzenie: Paweł Burlewicz

9 czerwca, godz. 12.00–13.30 w Muzeum dla Dzieci w Warszawie

www.muzeumdladzieci.pl

                              

Tym razem po składniki do dań dzieci (w wieku 6–12 lat) udadzą się na łąkę. Spotkanie poprowadzi duet Mead Ladies, który wie, jak korzystać z dóbr natury. W programie przygotowywanie wegańskiej pasty z dodatkiem sezonowych kwiatów. Nauka, jak rozpoznawać jadalne i miododajne rośliny. Wykonanie kolorowej kwiatowej sałatki z wykorzystaniem łąkowych ziół. Przygotowanie pysznej kwiatolady z dodatkiem aromatycznych kwiatowych płatków. Prawdziwa dzika uczta! Organizator prosi uczestników zajęć o zabranie własnych słoiczków na kwiatową pastę kanapkową. Liczba miejsc ograniczona, obowiązują rezerwacje drogą mailową () lub telefoniczną (22 696 53 80, pon.–pt. godz. 8.00–16.00). Ze względu na ograniczoną przestrzeń prosimy, aby jednemu uczestnikowi towarzyszył jeden opiekun.

 

Liczba wyświetleń: 101

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.