Kalendarz
Dzika uczta – warsztaty kulinarne dla dorosłych
8 czerwca, godz. 17.00–20.00 w Państwowym Muzeum Etnograficznym w Warszawie
W poszukiwaniu źródeł oryginalnych smaków i obłędnych doznań kulinarnych uczestnicy udadzą się na łąkę, gdzie znajdziemy świeże, witalne składniki. Dzika uczta z wykorzystaniem kwiatów jadalnych to pyszna i zdrowa feeria barw, smaków i kolorów. Spotkanie poprowadzi duet Mead Ladies. Gosia i Kaja, jak mało kto, wiedzą, jak korzystać z dóbr natury i jak łączyć smaki dzikich roślin jadalnych. W prosty sposób uczestnicy stworzą domowe menu, używając roślin, które możemy zebrać samodzielnie. Podczas warsztatów przygotowywane będą: orzeźwiający rozpachniony chłodnik, kwiatowe krakersy, aromatyczny poncz, kwiatowa pastę do chleba albo ziołowe dzikie pesto z dodatkiem kwiatów, kiszonka z dodatkiem kwiatów. Organizator prosi każdego uczestnika o zabranie dwóch słoiczków na pastę i kiszonkę. Liczba miejsc ograniczona. Obowiązują rezerwacje drogą mailową () lub telefoniczną (22 696 53 80, pon.–pt. godz. 8.00–16.00).
Liczba wyświetleń: 110
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.