Kalendarz
„W czwartki o kulturze – Tradycyjne smaki i naturalne produkty Mazowsza”
2021.06.08 09:50 , aktualizacja: 2021.06.08 10:03
Autor: Justyna Cieszyńska (Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu), Wprowadzenie: Dorota Mądral
prelekcja na kanale YouTube, 17 czerwca, Muzeum Wsi Mazowieckiej w Sierpcu
W Polsce, podobnie jak w innych krajach Unii Europejskiej, coraz większe znaczenie przywiązuje się do produkcji zdrowej żywności, wytwarzanej z naturalnych składników. Do takiej należą bez wątpienia produkty tradycyjne i regionalne, tworzone ze starych przepisów i serwowane na licznych imprezach kulinarnych w powiatach i gminach województwa mazowieckiego. Na filmie przedstawiona zostanie rola i znaczenie tych produktów w aspekcie tradycyjnych smaków z terenu Sierpca i okolic.
Liczba wyświetleń: 16
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.