Kalendarz
Na majówkę do skansenu
2010.04.22 00:00
Autor: Agnieszka..., Wprowadzenie: Iwona Dybowska
Tradycyjnie jednym z najważniejszych wydarzeń „Gotowania na polanie” będzie konkurs na „Najsmaczniejszą potrawę mazowiecką”, podczas którego swoje umiejętności zaprezentują firmy gastronomiczne oraz koła gospodyń. Profesjonalne jury, ze znanym szefem kuchni Robertem Sową na czele, wybierze najsmaczniejsze potrawy w takich kategoriach jak: zupa, potrawa mięsna i ciasto.
Podczas niedzielnej imprezy plenerowej odbędzie się także kiermasz żywności oraz pokazy rzemiosła i rękodzieła (pokaz ubijania masła w kierzance połączony z degustacją, pokaz przędzenia wełny na kołowrotku, haftu i koronki czy wikliniarstwa). Organizatorzy przewidują również możliwość pieczenia kiełbasek przy ognisku płonącym na polanie przez cały dzień. Dla najmłodszych przygotowany zostanie plac zabaw z licznymi atrakcjami sportowo-edukacyjnymi, otwarty od godz. 10.00 do 18.00 - przez cały czas trwania imprezy.
Liczba wyświetleń: 251
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.