Komunikaty
„Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" – zaproszenie do udziału w konkursie
2012.09.20 10:25 , aktualizacja: 2012.10.02 12:31
Autor: Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich, Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska
Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" - na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną odbywa się po raz dwunasty. Ma charakter otwarty - przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych, spełniający kryteria konkursowe. Organizatorem centralnym przedsięwzięcia , odbywającego się pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz marszałków województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, wspólnie ze Związkiem Województw RP. Partnerami merytorycznymi i organizacyjnymi finałów konkursu w regionach są urzędy marszałkowskie i wojewódzkie ośrodki doradztwa rolniczego.
Powołane zostały dwie komisje konkursowe pracujące na szczeblach regionalnych: jedna zajmująca się lokalnym i regionalnym produktem żywnościowym, druga – daniami i potrawami regionalnymi.
Mazowiecki finał regionalny XII edycji konkursu odbędzie się 30 września br. na Poświętnem w Płońsku w czasie jarmarku ,,Od pola do stołu’’.
Dodatkowe informacje dostępne są na stronie internetowej Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego www.produktyregionalne.pl .
Pliki do pobrania
Liczba wyświetleń: 154
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.