Komunikaty

„Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" – zaproszenie do udziału w konkursie

2012.09.20 10:25 , aktualizacja: 2012.10.02 12:31

Autor: Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich, Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska

Konkurs  „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów" - na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną odbywa się po raz dwunasty. Ma charakter otwarty - przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych, spełniający kryteria konkursowe. Organizatorem centralnym przedsięwzięcia , odbywającego się pod patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz marszałków województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego, wspólnie ze Związkiem Województw RP. Partnerami merytorycznymi i organizacyjnymi finałów konkursu w regionach są urzędy marszałkowskie i wojewódzkie ośrodki doradztwa rolniczego.

 

Powołane zostały dwie komisje konkursowe pracujące na szczeblach regionalnych: jedna zajmująca się lokalnym i regionalnym produktem żywnościowym, druga – daniami i potrawami regionalnymi.

 

Mazowiecki finał regionalny XII edycji konkursu odbędzie się 30 września br. na Poświętnem w Płońsku w czasie jarmarku ,,Od pola do stołu’’.

 

Dodatkowe informacje dostępne są na stronie internetowej Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego www.produktyregionalne.pl .

Pliki do pobrania

Rozmiar: 75 kB, Liczba pobrań: 175, Adobe Acrobat Document
Rozmiar: 76 kB, Liczba pobrań: 160, Adobe Acrobat Document
Rozmiar: 145 kB, Liczba pobrań: 197, Adobe Acrobat Document
Rozmiar: 139 kB, Liczba pobrań: 208, Adobe Acrobat Document

Liczba wyświetleń: 154

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.