Komunikaty
Konkurs dla uczniów szkół gastronomicznych
2013.05.17 15:00 , aktualizacja: 2013.05.17 15:07
Autor: Dorota Łucja Cichocka, Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka
Organizatorem Konkursu dla średnich szkół gastronomicznych na najlepszy przepis kulinarny wykorzystujący produkty zarejestrowane lub aplikujące o rejestrację jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność jest Ministerstwo Rolnictwa i Rozwoju Wsi,
a wykonawcą – Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego.
W Konkursie mogą uczestniczyć uczniowie, zgłoszeni przez szkołę gastronomiczną pod opieką nauczyciela wydelegowanego przez szkołę.
Praca konkursowa to dokładnie opisany przepis kulinarny z uzasadnieniem wyboru produktów i uzasadnieniem kompozycji ich zestawienia oraz co najmniej 2 zdjęcia zgłoszonej potrawy. Przepis musi zawierać wykorzystanie minimum jednego polskiego produktu aplikującego lub zarejestrowanego jako Chroniona Nazwa Pochodzenia, Chronione Oznaczenie Geograficzne oraz Gwarantowana Tradycyjna Specjalność.
Termin nadsyłania Zgłoszeń Konkursowych – wyłącznie drogą pocztową – na adresPolskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego (ul. Kruczkowskiego 3, pok. 9, 00-380 Warszawa)upływa dnia 20 czerwca 2013 r.Decyduje data stempla pocztowego!
Pliki do pobrania
Liczba wyświetleń: 120
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.