Komunikaty
„Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” – zaproszenie do udziału w konkursie
2013.06.05 11:20 , aktualizacja: 2013.06.07 14:50
Autor: Izabela Kuźniewska,Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska
Konkurs „Nasze Kulinarne Dziedzictwo - Smaki Regionów” - na najlepszy regionalny produkt żywnościowy oraz na najlepsze danie i potrawę regionalną odbywa się po raz trzynasty!
Konkurs ma charakter otwarty. Przystąpić może do niego każdy producent wyrobów regionalnych i tradycyjnych, spełniający kryteria konkursowe.
Organizatorem centralnym konkursu, odbywającego się pod Patronatem Ministra Rolnictwa i Rozwoju Wsi oraz marszałków województw, jest Polska Izba Produktu Regionalnego i Lokalnego wspólnie ze Związkiem Województw RP. Partnerami merytorycznymi i organizacyjnymi finałów konkursu w regionach są urzędy marszałkowskie i wojewódzkie ośrodki doradztwa rolniczego.
Powołane zostały dwie komisje konkursowe pracujące na szczeblach regionalnych: jedna zajmująca się lokalnym i regionalnym produktem żywnościowym, druga – daniami i potrawami regionalnymi.
Mazowiecki finał regionalny XIII edycji konkursu „Nasze Kulinarne Dziedzictwo-Smaki Regionów” odbędzie się 22 czerwca w Poświętnem koło Płońska podczas XIV Mazowieckich Dni Rolnictwa, w Oddziale Płońsk Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego z siedzibą w Warszawie.
Dodatkowe informacje na stronie internetowej Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego www.produktyregionalne.pl .
Pliki do pobrania
Liczba wyświetleń: 175
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.