Komunikaty
Wyniki VII edycji „Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku”
2014.04.24 12:40
Autor: Krzysztof Zaniewski, (RW), Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka
Rozstrzygnięta została VII edycja „Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku”. W tym roku zgłoszono 98 produktów żywnościowych, wytwarzanych przez mazowieckich producentów. Wszystkie zgłoszone produkty zakwalifikowane zostały do Konkursu. Dnia 8 kwietnia do oceny dostarczono próbki 95 produktów. Podczas posiedzenie Kapituły Konkursu wyłoniono Laureatów VII edycji. Kapituła Konkursu nagrodziła produkty w 13 kategoriach – przyznano 13 Laurów. Kapituła Konkursu przyznała również 7 wyróżnień.
Laureaci VII edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2013.
Grupa A – PRODUCENCI INDYWIDUALNI |
||
Rodzaj produktu |
Nazwa produktu |
Producent |
Wyroby piekarnicze |
CHLEB ŻYTNI RAZOWY NA ZAKWASIE ZE SŁONECZNIKIEM |
GRAŻYNA WIĘCH powiat wołomiński |
Wyroby cukiernicze |
CHRUŚCIKI MAZOWIECKIE |
WIESŁAWA KACPERSKA powiat legionowski |
Przetwory mięsne, produkty pochodzenia zwierzęcego |
ZŁOTA KACZKA SOŁTYSOWEJ |
MANOWSKA KRYSTYNA GOSPODARSTWO AGROTURYSTYCZNE powiat ostrołęcki |
Przetwory mięsne, produkty pochodzenia zwierzęcego WYRÓŻNIENIE |
SZYNKA ADAMOWSKA |
ANDRZEJ SIKORA powiat sochaczewski |
Produkty mleczarskie |
TWARÓG PÓŁTŁUSTY WIEJSKI NIEPASTERYZOWANY |
TOMASZ RACHOCKI powiat mławski |
Owoce, warzywa, przetwory owocowe |
MARMOLADA |
GMINA PRZASNYSZ powiat przasnyski |
Owoce, warzywa, przetwory owocowe WYRÓŻNIENIE |
OLEJ RZEPAKOWY KESLERA |
FRANCISZEK KESLER powiat ostrowski |
Owoce, warzywa, przetwory owocowe WYRÓŻNIENIE |
SŁODKA MARMOLADA PAPRYKOWA |
ZBIGNIEW RYDLEWSKI Warszawa |
Miody |
MIÓD WIELOKWIATOWY ŁĄKOWY Z KORNICY |
ANNA SZPURA powiat łosicki |
Miody WYRÓŻNIENIE |
MIÓD NEKTAROWO-SPADZIOWY |
ANDRZEJ KALISZEWSKI powiat ostrołęcki |
Napoje |
LEŚNA BORÓWCZANKA |
HALINA NAŁĘCZ KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH MARYNINO powiat legionowski |
Grupa B - PRZEDSIĘBIORCY |
||
Rodzaj produktu |
Nazwa produktu |
Producent |
Wyroby piekarnicze |
RAZOWIEC WIĘZIENNY |
ROBERT JASIŃSKI PRZEDSIEBIORSTWO PRODUKCYJNO-USŁUGOWO-HANDLOWE "ER" JASIŃSKI Budy Janowskie ul. Jaśminowa 18 05-300 Mińsk Mazowiecki |
Wyroby cukiernicze |
CIASTKA MIGDAŁOWE „MANDORLE” |
DARIUSZ GAŁACHOWSKI CUKIERNIA Z KLONOWEJ Piłsudskiego 19, 08-110 Siedlce |
Wyroby cukiernicze WYRÓŻNIENIE |
CZERLOTKA-SŁODYCZ ZIEMI CZERSKIEJ |
CUKIERNIA SZYMAŃSCY s.c. CUKIERNIA KARPATKA MAREK OKSINSKI ul. Pijarska 31, ul. Kalwaryjska 2b 05-530 Góra Kalwaria |
Wyroby cukiernicze WYRÓŻNIENIE |
LODY MALINOWE I TRUSKAWKOWE Z KROCZEWA |
PIEKARNIA-CUKIERNIA PIEKARCZYK S.C. Kroczewo 133, 09-142 Załuski |
Przetwory mięsne, produkty pochodzenia zwierzęcego |
SALCESON „Z NOŻA” |
WĘDLINY Z DĘBINY ELŻBIETA TOMASZEWSKA Dębina ul. Pańska 12 05-152 Czosnów |
Przetwory mięsne, produkty pochodzenia zwierzęcego WYRÓŻNIENIE |
POLĘDWICA WĘDZONA |
GERARD SOBOLEWSKI PPHU GERARD SOBOLEWSKI Nowa Dzierzążnia 34, 09-164 Dzierzążnia |
Produkty mleczarskie |
TWARÓG STAROPOLSKI KRAJANKA PÓŁTŁUSTA |
ZAKŁAD MLECZARSKI SP. Z O. O. W PŁOŃSKU Z/S W SKARŻYNIE Ul. Aleja Lipowa 6 Skarżyn 09-100 Płońsk |
Owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego |
GRUSZKA KORZENNA |
KROKUS PRZETWÓRNIA OWOCÓW I WARZYW CZESŁAW CARYK Pająków 25 B, 26-704 Przyłęk |
Napoje |
SMACZEK Z DOLINY RADOMKI-NATURALNY MĘTNY SOK JABŁKOWY |
GOSPODARSTWO SADOWNICZE MB Komorów 4, 26-432 Wieniawa |
Liczba wyświetleń: 504
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.