Komunikaty

Wyniki VII edycji „Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku”

2014.04.24 12:40

Autor: Krzysztof Zaniewski, (RW), Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka

Rozstrzygnięta została VII edycja „Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku”. W tym roku zgłoszono 98 produktów żywnościowych, wytwarzanych przez mazowieckich producentów. Wszystkie zgłoszone produkty zakwalifikowane zostały do Konkursu. Dnia 8 kwietnia do oceny  dostarczono próbki 95 produktów. Podczas posiedzenie Kapituły Konkursu  wyłoniono Laureatów VII edycji. Kapituła Konkursu nagrodziła produkty w 13 kategoriach – przyznano 13 Laurów. Kapituła Konkursu przyznała również 7 wyróżnień.

 

Laureaci VII edycji Konkursu o Laur Marszałka Województwa Mazowieckiego dla mazowieckich producentów żywności za najlepszy produkt roku 2013.

Grupa A – PRODUCENCI INDYWIDUALNI

Rodzaj produktu

Nazwa produktu

Producent

Wyroby piekarnicze

CHLEB ŻYTNI RAZOWY NA ZAKWASIE ZE SŁONECZNIKIEM

GRAŻYNA WIĘCH

powiat wołomiński

Wyroby cukiernicze

CHRUŚCIKI MAZOWIECKIE

WIESŁAWA KACPERSKA

 powiat legionowski

Przetwory mięsne, produkty pochodzenia zwierzęcego

ZŁOTA KACZKA SOŁTYSOWEJ

MANOWSKA KRYSTYNA GOSPODARSTWO AGROTURYSTYCZNE

powiat ostrołęcki

Przetwory mięsne, produkty pochodzenia zwierzęcego

WYRÓŻNIENIE

SZYNKA ADAMOWSKA

ANDRZEJ SIKORA

powiat sochaczewski

Produkty mleczarskie

TWARÓG PÓŁTŁUSTY WIEJSKI NIEPASTERYZOWANY

TOMASZ RACHOCKI

powiat mławski

Owoce, warzywa, przetwory owocowe
i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego

MARMOLADA
 Z ANTONÓWEK

GMINA PRZASNYSZ

powiat przasnyski

Owoce, warzywa, przetwory owocowe
i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego

WYRÓŻNIENIE

OLEJ RZEPAKOWY KESLERA

FRANCISZEK KESLER

powiat ostrowski

Owoce, warzywa, przetwory owocowe
i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego

WYRÓŻNIENIE

SŁODKA MARMOLADA PAPRYKOWA

ZBIGNIEW RYDLEWSKI

Warszawa

Miody

MIÓD WIELOKWIATOWY ŁĄKOWY Z KORNICY

ANNA SZPURA

powiat łosicki

Miody

WYRÓŻNIENIE

MIÓD NEKTAROWO-SPADZIOWY

ANDRZEJ KALISZEWSKI

powiat ostrołęcki

Napoje

LEŚNA BORÓWCZANKA

HALINA NAŁĘCZ KOŁO GOSPODYŃ WIEJSKICH MARYNINO

powiat legionowski

 

Grupa B - PRZEDSIĘBIORCY

Rodzaj produktu

Nazwa produktu

Producent

Wyroby piekarnicze

RAZOWIEC WIĘZIENNY

ROBERT JASIŃSKI

PRZEDSIEBIORSTWO PRODUKCYJNO-USŁUGOWO-HANDLOWE "ER" JASIŃSKI

Budy Janowskie ul. Jaśminowa 18 05-300 Mińsk Mazowiecki

Wyroby cukiernicze

CIASTKA MIGDAŁOWE „MANDORLE”

DARIUSZ GAŁACHOWSKI

CUKIERNIA Z KLONOWEJ

Piłsudskiego 19, 08-110 Siedlce

Wyroby cukiernicze

WYRÓŻNIENIE

CZERLOTKA-SŁODYCZ ZIEMI CZERSKIEJ

CUKIERNIA SZYMAŃSCY s.c. CUKIERNIA KARPATKA MAREK OKSINSKI

ul. Pijarska 31, ul. Kalwaryjska 2b 05-530 Góra Kalwaria

Wyroby cukiernicze

WYRÓŻNIENIE

LODY MALINOWE I TRUSKAWKOWE Z KROCZEWA

PIEKARNIA-CUKIERNIA PIEKARCZYK S.C.

Kroczewo 133, 09-142 Załuski

Przetwory mięsne, produkty pochodzenia zwierzęcego

SALCESON „Z NOŻA”

WĘDLINY Z DĘBINY ELŻBIETA TOMASZEWSKA

Dębina ul. Pańska 12 05-152 Czosnów

Przetwory mięsne, produkty pochodzenia zwierzęcego

WYRÓŻNIENIE

POLĘDWICA WĘDZONA

GERARD SOBOLEWSKI PPHU GERARD SOBOLEWSKI

Nowa Dzierzążnia 34, 09-164 Dzierzążnia

Produkty mleczarskie

TWARÓG STAROPOLSKI KRAJANKA PÓŁTŁUSTA

ZAKŁAD MLECZARSKI SP. Z O. O. W PŁOŃSKU Z/S W SKARŻYNIE

Ul. Aleja Lipowa 6 Skarżyn 09-100 Płońsk

Owoce, warzywa, przetwory owocowe i warzywne; produkty pochodzenia roślinnego

GRUSZKA KORZENNA

KROKUS PRZETWÓRNIA OWOCÓW I WARZYW CZESŁAW CARYK

Pająków 25 B, 26-704 Przyłęk

Napoje

SMACZEK Z DOLINY RADOMKI-NATURALNY MĘTNY SOK JABŁKOWY

GOSPODARSTWO SADOWNICZE MB

Komorów 4, 26-432 Wieniawa

 

 

 

 

Liczba wyświetleń: 504

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.