Komunikaty

Polski Producent Żywności 2009

2009.04.06 00:00

Autor: Administrator, Wprowadzenie: Iwona Dybowska

Kontynuując działania na rzecz promocji rodzimego rolnictwa i przetwórstwa, Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego pragnie poinformować o trzynastej edycji Inicjatywy Pozytywistycznej „Polski Producent Żywności 2009”.

Województwo Mazowieckie w 2009 roku po raz kolejny bierze udział w tej inicjatywie, starając się aktywnie pokazywać na rynku lokalnym, regionalnym i ogólnopolskim wyróżniające się firmy i produkty rolno – spożywcze godne najwyższych laurów promocyjnych.
Szczegółowy regulamin Konkursu wraz z Kartą Zgłoszeniową są również zamieszczone na stronach internetowych Stowarzyszenia im. E. Kwiatkowskiego:
www.ekwiatkowski.poznan.pl.

Dla pełnego zrozumienia wagi proponowanego przedsięwzięcia i spodziewanych efektów promocyjno – marketingowych informujemy dodatkowo, iż:

1. Etap regionalny jest całkowicie nieodpłatny dla producentów.

2. Etap regionalny Polskiego Producenta Żywności 2009 polega na wypełnieniu karty zgłoszeniowej i przesłaniu jej faxem do Urzędu Marszałkowskiego na numer (022) 59-79-365, bądź listownie na adres Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich, ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa, bądź drogą elektroniczną na adres n.dysinski@mazovia.pl do dnia 30 kwietnia 2009 r.

3. Wysłanie karty zgłoszeniowej jest równoznaczne z wolą przyjęcia na terenie zakładu/przedsiębiorstwa przedstawicieli Kapituły Wojewódzkiej konkursu, którzy w uzgodnionym terminie przybędą do Państwa celem zgromadzenia niezbędnych informacji oraz dokonania dokumentacji filmowo – fotograficznej na potrzeby Kapituły.

4. Kapituła na posiedzeniu plenarnym do dnia 30 maja 2009 r. dokona wyboru tzw. finalistów regionalnych zgłoszonych później do etapu krajowego.

5. Finaliści regionalni Konkursu są wyróżniani przez Marszałka Województwa Mazowieckiego nagrodami rzeczowymi niezależnie od podjęcia decyzji o udziale w etapie krajowym. Fakt zdobycia laurów regionalnych jest nagłaśniany medialnie przez służby informacyjne Urzędu, finaliści otrzymują uprzywilejowaną pozycję przy wyborze ofert na organizowane stoiska regionalne Samorządu Województwa Mazowieckiego i darmową powierzchnię wystawienniczą na Dożynkach Wojewódzkich, a regionalny finał Konkursu wraz z wręczaniem nagród odbywa się właśnie podczas tej największej w regionie imprezy rolniczej.

6. Etap krajowy przebiega bez współpracy z Samorządem Województwa Mazowieckiego.

Informacje dodatkowe można uzyskać pod nr telefonu lub drogą mailową:
• Norman Dysiński (22) 59-79 669, n.dysinski@mazovia.pl
• Szymon Denis (022) 59-79-339, s.denis@mazovia.pl

Pliki do pobrania

Rozmiar: 71 kB, Liczba pobrań: 187, Dokument programu Microsoft Word
Rozmiar: 4387 kB, Liczba pobrań: 277, Dokument programu Microsoft Word

Liczba wyświetleń: 279

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.