Ekokonkursy

XVIII edycja konkursu "Smak ekologicznej żywności"

2021.04.12 11:45 , aktualizacja: 2021.04.12 12:35

Autor: Anna Gawlicka (RW), Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska

Logo konkursu - zielone jabłko z napisem smak ekologicznej żywności Logo konkursu

Zapraszamy mazowieckie szkoły podstawowe do udziału w XVIII edycji konkursu „Smak ekologicznej żywności”. W tym roku formuła konkursu polegać będzie na sprawdzeniu wiedzy z zakresu rolnictwa ekologicznego i żywności ekologicznej. Serdecznie zachęcamy do zapoznania się z regulaminem konkursu.

 

Ważne terminy:

  • Termin nadsyłania zgłoszeń: do 30 kwietnia 2021 r.
  • Czas trwania konkursu: od 6 kwietnia do 30 września 2021 r.
  • Etap szkolny: od 6 kwietnia do 21 maja 2021 r.
  • Etap wojewódzki: 24 maja – 30 września 2021 r.

Cele konkursu:

  • podniesienie świadomości ekologicznej z zakresu żywności podwyższonej jakości (tj. ekologicznej, regionalnej, lokalnej),
  • popularyzacja zdrowego odżywiania w połączeniu z rozwijaniem wrażliwości ekologicznej u dzieci,
  • uświadamianie konieczności podejmowania działań na rzecz poszanowania żywności.

Szczegółowe informacje o konkursie

Więcej informacji można uzyskać w Departamencie Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, tel. 22 59 79 146, jak również w regulaminie konkursu.

 

Liczba wyświetleń: 924

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.