Inne

Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów 2015 – finał regionalny

2015.05.27 13:25 , aktualizacja: 2015.05.29 08:19

Autor: Marzena Rogozińska, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska

Podczas Mazowieckich Dni Rolnictwa w Płońsku, 13 czerwca 2015 r., odbędzie się finał regionalny konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów 2015. Będzie to piętnasta edycja konkursu organizowanego przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.

 

Etap regionalny organizowany jest przez Samorząd Województwa Mazowieckiego, przy aktywnej współpracy z Mazowieckim Ośrodkiem  Doradztwa Rolniczego w Warszawie.

 

Konkurs, zgodnie z regulaminem, będzie przebiegał w dwóch grupach: na najlepszą potrawę regionalną oraz na najlepszy regionalny produkt żywnościowy. Komisja Konkursowa, zgodnie z regulaminem, złożona będzie z przedstawicieli Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, Agencji Rynku Rolnego, Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie oraz Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego.

 

Do 28 maja br. zainteresowani udziałem w konkursie mogą się zgłaszać za pośrednictwem Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego, dostępnego na stronie internetowej Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego www.produktyregionalne.pl .

Liczba wyświetleń: 249

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.