Inne
Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów 2015 – finał regionalny
2015.05.27 13:25 , aktualizacja: 2015.05.29 08:19
Autor: Marzena Rogozińska, Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska
Podczas Mazowieckich Dni Rolnictwa w Płońsku, 13 czerwca 2015 r., odbędzie się finał regionalny konkursu Nasze Kulinarne Dziedzictwo – Smaki Regionów 2015. Będzie to piętnasta edycja konkursu organizowanego przez Polską Izbę Produktu Regionalnego i Lokalnego.
Etap regionalny organizowany jest przez Samorząd Województwa Mazowieckiego, przy aktywnej współpracy z Mazowieckim Ośrodkiem Doradztwa Rolniczego w Warszawie.
Konkurs, zgodnie z regulaminem, będzie przebiegał w dwóch grupach: na najlepszą potrawę regionalną oraz na najlepszy regionalny produkt żywnościowy. Komisja Konkursowa, zgodnie z regulaminem, złożona będzie z przedstawicieli Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego, Agencji Rynku Rolnego, Urzędu Marszałkowskiego Województwa Mazowieckiego w Warszawie oraz Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego.
Do 28 maja br. zainteresowani udziałem w konkursie mogą się zgłaszać za pośrednictwem Mazowieckiego Ośrodka Doradztwa Rolniczego poprzez wypełnienie formularza zgłoszeniowego, dostępnego na stronie internetowej Polskiej Izby Produktu Regionalnego i Lokalnego www.produktyregionalne.pl .
Liczba wyświetleń: 249
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.