Konkursy fotograficzne

„Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej” – wyniki konkursu

2019.07.30 08:45 , aktualizacja: 2019.07.30 08:53

Autor: Agata Kowalczyk (RW), Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka

  • Logotyp konkursu
  • całe zdjęcie wypełniają gruszki Gruszki „Ekoturystyka w...
  • zdjęcie przedstawia marmoladę z antonówek w szklanym słoiczku przewiązanym sznurkiem. Słoiczek stoi na drewnianej desce. W prawym dolnym rogu zdjęcia leży przekrojona kajzerka z marmoladą Marmolada z antonówek,...
  • na drewnianej desce ozdobionej liściem i położonej na lnianym obrusie znajdują się pierogi. Jeden z pierogów jest przekrojony. Zdjęcie uzupełnia rozsypana na obrusie kasza oraz pieprz. Czernickie pierogi, autor:...

Laureatami II edycji konkursu fotograficznego „Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej” zostali:

  1.  Kategoria „Z Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze”
  1. miejsce:

Agnieszka Bauman

Podkategoria: Warzywa i owoce

Nazwa potrawy/produktu: Gruszki „Ekoturystyka w Raju" Gospodarstwo Ekologiczne i Agroturystyczne

 

  1. miejsce:

Anna Poławska

Podkategoria: Napoje

Nazwa potrawy/produktu: Browar Ciechan Piwo Wyborne

 

  1. miejsce:

Michał Cholewiński

Podkategoria: Warzywa i owoce

Nazwa potrawy/produktu: Makaron z pesto z ekologicznej rukoli, gruszką i serem pleśniowym

 

Wyróżnienia:

  1. Hanna Kowalska

Podkategoria: Produkty mięsne

Nazwa potrawy/produktu: Smalec ze świni rasy Złotnicka Biała

  1. Marta Garwoła

Podkategoria: Oleje i tłuszcze

Nazwa potrawy/produktu: Smalec i ogórki kiszone

  1. Lena Dymczyk

Podkategoria: Gotowe dania i potrawy

Nazwa potrawy/produktu: Pyzy ziemniaczane z serem

  1. Julia Rogulska

Podkategoria: Gotowe dania i potrawy

Nazwa potrawy/produktu: Pierogi

  1. Monika Lutkiewicz

Podkategoria: Napoje

Nazwa potrawy/produktu: Syrop z mniszka

  1. Kategoria „Z Listy Produktów Tradycyjnych”

Podkategoria: Warzywa i owoce:

 

  1. miejsce:

Marta Bukowska

Nazwa potrawy/produktu: Marmolada z antonówek

  1. miejsce:

Monika Lutkiewicz

Nazwa potrawy/produktu: Ogórki kiszone z liściem dębu

  1. miejsce:

Michał Cholewiński

Nazwa potrawy/produktu: Kolorowe świderki z sosem dyniowo-ziołowym, pieczonymi warzywami i kozim serem

 

Podkategoria: Gotowe dania i potrawy:

  1. miejsce:

Marianna Sobieraj

Nazwa potrawy/produktu: Czernickie pierogi

  1. miejsce:

Katarzyna Prosińska

Nazwa potrawy/produktu: Rejbak

  1. miejsce:

Anna Poławska

Nazwa potrawy/produktu: Bendzwały Szlacheckie

 

Serdecznie gratulujemy.

Laureaci konkursu otrzymają karty prezentowe do indywidualnego wykorzystania.

Uroczyste wręczenie nagród planowane jest na przełomie sierpnia i września br.

 

Liczba wyświetleń: 870

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.