Konkursy fotograficzne

„Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej” – wyniki III edycji konkursu

2020.12.04 11:15 , aktualizacja: 2020.12.17 10:18

Autor: Anna Gawlicka (RW), Wprowadzenie: Jerzy Lipka-Wołowski

  • W pełnym planie - duży płaski talerz z naleśnikami starokornickimi. Naleśniki starokornickie -...
  • Taac ka wypełniona kawałkami i kromkami ciemnego chleba. Chleb Hruby - 1. miejsce...
  • Osiem jabłek i dwa kwadratowe pudełka - kompozycja artystyczna. Jabłka grójeckie - 1....
  • Po lewej słoik pełen kwiatów czarnego bzu, po prawej butelka z sokiema na niej plaster cytryny. Napój z kwiatu czarnego bzu...
  • Na talerzyku ozdobnym trzy okrągłe bułki drożdżowe. Bułki drożdżowe jagodzianki...
  • Smakowity sękacz na patyku w poziomie, za nim fasada starego budynku drewnianego i błękitne niebo. Sękacz - 2. miejsce dla...
  • Miód kozienicki - 2....
  • Karafka z ciemnym płynem, po obu stronach kieliszki do wódki wysokie pełne płynu. Nalewka wiśniowa z...
  • Duże cztery pyzy na drewnianej podstawce udekorowane skwarkami. Pyzy z mięsem - 2. miejsce...
  • Gotowa do konsumpcji potrawa regionalna. Lepiuchy bodzanowskie - 2....
  • Słoiczek zamknięty z nalepką, pełen konfitury - obo i z tyłu pączki z konfiturą całe i przekrojone na pół. Borówka amerykańska...
  • Ciasteczkowe laleczki malowane z dekoracją ozdobną. Czernickie laleczki...
  • Ujęcie z góry - talerzyk pełen zupy kremowej, obok kwiatki i pomidorki ozdabiające. Zupa krem...
  • Ujęcie z góry - biały talerzyk potrawą, wokól elementy demoracyjne. Czarnina ze Mchowa - 3....
  • Po prawej talerzyk z potrawą, po lewej i powyżej pomidorki, ogórkii inne pociete warzywka. Smalec - Wyróżnienie dla...
  • Siedem okrągłych bułek drożdżowych w tym dwa przepołowione, na talerzyku i obok. Bułki drożdżowe jagodzianki...
  • W pełnymplanie duży talerz płaski na którym potrawa pierogowa. Pierogi z kapustą i...
  • Duży talerz głęboki z potrawą czerninową, wokół roślinne elementu dekoracyjne. Czarnina ze Mchowa -...

Znamy już zwycięzców III edycji konkursu fotograficznego „Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej”. Dziękujemy wszystkim uczestnikom za udział.

 

Tegoroczna edycja cieszyła się dużym zainteresowaniem, jury wybierało laureatów spośród 70 zgłoszonych prac. Wybór nie był łatwy.

 

Laureatami III edycji konkursu fotograficznego „Mazowiecki Konkurs Fotografii Kulinarnej” zostali:

 

  1. Kategoria „Sieć Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze”

1 miejsce:

Imię i nazwisko: Agnieszka Sochal

Podkategoria: Produkty

Nazwa potrawy/produktu: Chleb Hruby

 

2 miejsce:

Imię i nazwisko: Anna Szpura

Podkategoria: Produkty

Nazwa potrawy/produktu: Sękacz

 

3 miejsce:

Imię i nazwisko: Tomasz Falczewski

Podkategoria: Produkty

Nazwa potrawy/produktu: Borówka amerykańska konfitura z kwiatem czarnego bzu

 

Wyróżnienie:

Imię i nazwisko: Anna Jabłońska

Podkategoria: Produkty

Nazwa potrawy/produktu: Smalec

 

1 miejsce:

Imię i nazwisko: Ewa Dudzińska

Podkategoria: Potrawy

Nazwa potrawy/produktu: naleśniki starokornickie

 

2 miejsce:

Imię i nazwisko: Monika Lutkiewicz (15 lat)

Podkategoria: Potrawy

Nazwa potrawy/produktu: pyzy z mięsem

 

3 miejsce:

Imię i nazwisko: Agnieszka Bauman

Podkategoria: Potrawy

Nazwa potrawy/produktu: zupa krem paprykowo-pomidorowy

 

Wyróżnienie:

Imię i nazwisko: Natalia Różańska

Podkategoria: Potrawy

Nazwa potrawy/produktu: pierogi z kapustą i pieczarką

 

 

  1. Kategoria „Lista Produktów Tradycyjnych”

 

1 miejsce:

Imię i nazwisko: Urszula Sobieszek

Podkategoria: Produkty

Nazwa potrawy/produktu: jabłka grójeckie

 

2 miejsce:

Imię i nazwisko: Iza Grzelak (8 lat)

Podkategoria: Produkty

Nazwa potrawy/produktu: Miód kozienicki

 

3 miejsce:

Imię i nazwisko: Marianna Sobieraj

Podkategoria: Produkty

Nazwa potrawy/produktu: czernickie laleczki odpustowe

 

1 miejsce:

Imię i nazwisko: Katarzyna Kolasińska

Podkategoria: Potrawy

Nazwa potrawy/produktu: bułki drożdżowe jagodzianki

 

2 miejsce:

Imię i nazwisko: Mirosława Żaglewska

Podkategoria: Potrawy

Nazwa potrawy/produktu: lepiuchy bodzanowskie

 

3 miejsce:

Imię i nazwisko: Magdalena Bukowska

Podkategoria: Potrawy

Nazwa potrawy/produktu: czarnina ze Mchowa

 

Wyróżnienia:

Imię i nazwisko: Joanna Stasikowska

Podkategoria: Potrawy

Nazwa potrawy/produktu: bułki drożdżowe jagodzianki

 

Imię i nazwisko: Agata Warczachowska

Podkategoria: Potrawy

Nazwa potrawy/produktu: czarnina ze Mchowa

 

1 miejsce:

Imię i nazwisko: Anna Popławska

Podkategoria: Napoje

Nazwa potrawy/produktu: napój z kwiatu czarnego bzu

 

2 miejsce:

Imię i nazwisko: Marta Bukowska

Podkategoria: Napoje

Nazwa potrawy/produktu: nalewka wiśniowa z Dobrzankowa

 

 

Serdecznie gratulujemy. Laureaci otrzymają nagrody pieniężne.

 

Liczba wyświetleń: 1087

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.