Aktualności

WORLDFOOD POLAND w EXPO XXI Warszawa, 21–23 kwietnia 2020 r

2020.02.18 10:55 , aktualizacja: 2020.02.18 11:05

Autor: Anna Gawlicka (RW), Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska

Targi WORLDFOOD POLAND są organizowane od 2014 roku, tegoroczna edycja odbędzie się w dniach 21–23 kwietnia br., w EXPO XXI WARSZAWA, ul. Prądzyńskiego 12/14. Ubiegłoroczna edycja targów cieszyła się dużym zainteresowaniem – 44 proc. odwiedzających wybrało targi ze względu na produkty ekologiczne, naturalne i tradycyjne, a co ważne aż 66 proc. odwiedzających to kadra kierownicza, podejmująca decyzje w sprawach nowych kontraktów.

 

Spotkania i kontakty biznesowe

Największym atutem targów jest darmowa usługa matchmakingu, umożliwiająca wystawcom zaaranżowanie spotkania handlowego i nawiązania efektywnych kontaktów biznesowych. Bilans poprzedniej edycji to 389 zorganizowanych spotkań. W spotkaniach uczestniczyli kupcy m.in z: Auchan, Carrefour, E.Leclerc, Ekowital, Eurocash, Ikea Food, Jeronimo Martins, Kuchnie Świata, Lidl, Makro Cash and Carry, Mila, Sps Handel, Tesco, Żabka.

 

Warto podkreślić, iż w targach bierze udział branża HoReCa – Hotele, Resturacje, Catering – stanowiąca 16% wystawców. Słodycze, kawa i herbata, alkohole, produkty regionalne i wiele innych czekało na fachowców zaopatrujących branżę HoReCa, szefów kuchni i managerów restauracji.

 

Dla całego sektora spożywczego

Targi oferują stoiska w 6 sektorach: żywność regionalna, żywność ekologiczna, suplementy diety, napoje alkoholowe, przyprawy i dodatki do żywności, maszyny i technologia produkcji. Są imprezą poświęconą całemu sektorowi spożywczemu – od produkcji aż po wyrób końcowy i jego sprzedaż. Liczne szkolenia, panele dyskusyjne, konferencje i seminaria są doskonałą okazją do zapoznania się z nowymi trendami w branży spożywczej.

 

Podczas targów odbywa się standardowo Konkurs o Złoty Medal, który może pochwalić się dużą liczbą zgłoszonych produktów – ponad 200.

 

Jak się zgłosić na targi?

Zainteresowanych udziałem w targach prosimy o wypełnienie formularza zgłoszeniowego (w plikach do pobrania) i przesłanie do 21 lutego br. pocztą tradycyjną, na adres:

 

Urząd Marszałkowski Województwa Mazowieckiego w Warszawie,

Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich,

ul. Skoczylasa 4, 03-469 Warszawa

 

lub drogą elektroniczną na adres: .

 

W przypadku dużego zainteresowania wydarzeniem informujemy, że przy wyborze współwystawcy kryterium będzie stanowiło: posiadanie certyfikatu ekologicznego, proponowany asortyment, członkostwo w Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze, wpis produktu na Listę Produktów Tradycyjnych, udział w konkursach oraz wydarzeniach promocyjnych realizowanych przez Samorząd Województwa Mazowieckiego. Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich zastrzega sobie prawo do wyboru uczestników spośród zgłoszonych propozycji oraz możliwość odwołania udziału w targach.

Pliki do pobrania

Rozmiar: 20 kB, Liczba pobrań: 86

Liczba wyświetleń: 79

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.