Aktualności
Targi Żywności Regionalnej i Ekologicznej 26–27 września 2020 Poznań
2020.08.28 12:45 , aktualizacja: 2020.08.28 12:49
Autor: Anna Gawlicka (RW), Wprowadzenie: Jerzy Lipka-Wołowski
Targi Żywności Regionalnej i Ekologicznej odbędą się w Poznaniu 26–27 września 2020 r.
Oferta targów adresowana jest przede wszystkim do świadomych konsumentów, zwracających uwagę na wartość spożywanych produktów i poszukujących tych artykułów spożywczych, które mają ekologiczne pochodzenie, powstają na bazie lokalnych surowców czy też ich produkcja jest potwierdzona certyfikatami jakości.
Wydarzenie urozmaicone jest o warsztaty rodzinne, animacje, zgadywanki i smaczne przygody dla najmłodszych. Wszystko po to, by poprzez formę zabawy nauczyć dzieci zdrowych nawyków żywieniowych oraz zaprezentować różnorodność kuchni regionalnej.
Dodatkowo tegoroczna edycja targów odbywa się w tym samym czasie, co Jesienny Targ Ogrodniczy.
Przygotowaniom do targów towarzyszy wielopłaszczyznowa kampania promocyjna targów oparta m.in. o takie kanały jak media lokalne i ogólnopolskie o tematyce lifestyle i kulinarnej, Internet i media społecznościowe. Dzięki temu informacja o targach i wystawcach biorących w nich udział dociera do szerokiego grona potencjalnych klientów w tym także biznesowych z branży HoReCa.
Zgodnie z zaleceniami Głównego Inspektoratu Sanitarnego (GIS) organizatorzy targów, tj. Międzynarodowe Targi Poznańskie Sp. z o.o., podejmą wszelkiego rodzaju środki ostrożności w trosce o bezpieczeństwo zarówno wystawców jak i odwiedzających poprzez m.in. zainstalowanie kamer termowizyjnych mierzących temperaturę ciała, możliwość elektronicznego zakupu biletów wstępu, pisemne lub elektroniczne wypełnienie ankiety epidemiologicznej, wprowadzenie obowiązku dezynfekcji rąk przy wejściu i wyjściu z targów, wprowadzenie wymogu zakrywania ust i nosa w pomieszczeniach pawilonów czy czasowe ograniczenia wejścia na teren wystawowy podyktowany maksymalną liczbą osób mogących przebywać na jednym obszarze.
Wszelkich dodatkowych informacji odnośnie udziału w imprezie udzielą Państwu Dyrektor Projektu Marcin Gorynia:
e-mail: tel. +48 603410238
oraz Manager ds. kluczowych klientów Monika Wawrzyniak:
e-mail: tel. +48 603590462.
Liczba wyświetleń: 64
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.