Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze

Wiesław Kalicki

2020.06.19 14:40 , aktualizacja: 2020.06.19 14:45

Autor: Departament Rolnictwa i Rozwoju Obszarów Wiejskich, Wprowadzenie: Urszula Sabak-Gąska

Pokrojony biały ser na drewnianej tacy. Obok leży mały pomidor i listek bazylii Ser z mleka koziego (fot....

Pan Wiesław Kalicki prowadzi gospodarstwo ekologiczne, w którym hoduje kozy. Z ich mleka wytwarza sery. Wędzony twaróg kozi ze Wschodniego Mazowsza przygotowywany jest z mleka niepasteryzowanego i wędzony drzewem olchowym. Autorką przepisu jest babcia właściciela gospodarstwa, która przekazała mu pasję do serowarstwa.

 

Wiesław Kalicki

Żelków Kolonia, ul. Siedlecka 104

08-110 Siedlce

www.facebook.com/EKOnaSzerokim/

Liczba wyświetleń: 107

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.