Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Agnieszka Piętka - sery zagrodowe
Sery zagrodowe to rodzinne gospodarstwo rolne, które prowadzi produkcję mleka. Krowy wypasają się na czystych łąkach, gdzie zioła i polne rośliny tworzą barwną mozaikę. Trzy lata temu po kilku eksperymentach, otrzymaliśmy pyszny ser w procesie dojrzewania, pozwoliło nam to na opracowanie własnych receptur w produkcji serów podpuszczkowych.
Sery są cennym źródłem wielu składników, ale przede wszystkim białka o wysokiej wartości biologicznej, łatwo przyswajalnego wapnia i witamin z grupy B oraz witaminy A i D. Dobrą jakość naszych produktów może potwierdzić nasze członkostwo w Europejskiej Sieci Regionalnego Dziedzictwa Kulinarnego. Stawiamy na zdrowie. Oferujemy sery świeże, dojrzewające, twarogowe, masło i napoje mleczne.
Kontakt:
Kolonia Pogorzel 6
08-445 Osieck
Tel. kom. +48 502 769 814
e-mail: agnieszka-pietka1977@wp.pl
Liczba wyświetleń: 1291
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.