Członkowie Sieci Dziedzictwa Kulinarnego Mazowsze
Dionizos s.c.
Firma Dionizos oferuje Piernik Rembik, pieczony według oryginalnej receptury radomskiego cukiernika, Wojciecha Rembikowskiego. Radomskie pierniki znane były w całym Królestwie Polskim. Piernik wypiekany jest w małej piekarni, usytuowanej w ponad 120 letnim budynku, pozostałości po dawnych Browarach Saskich. Produkcja jest niewielka - 40 ciast tygodniowo - a surowce do wypieku pochodzą od lokalnych dostawców.
Dionizos s.c. Joanna Kołsut, Maciej Kołsut, Tomasz Kołsut
Ul. Limanowskiego 71
26-600 Radom
https://www.facebook.com/pg/Piernikarnia-Pana-Kota-352850218808284/about/
Liczba wyświetleń: 89
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.