Z regionu
Pieczywo z tradycjami
2010.09.03 11:35
Autor: Aldona Zawadzka, Gabinet Marszałka, Wprowadzenie: Iwona Dybowska
W 100. Rocznicę działalności, obchodzoną 3 września br.,Marszałek Województwa Mazowieckiego Adam Struzik uhonorował Piekarnię Fogiel&Fogiel Medalem Pamiątkowym Pro Masovia. W imieniu Marszałka odznaczenie wręczył członek Zarządu Województwa Mazowieckiego Piotr Szprendałowicz.
Piekarnia powstała w 1910 r. Przez lata mimo różnorakich zawirowań historyczno-politycznych rodzinny zakład rozwijał się i rósł razem z miastem. Każde pokolenie pracujących tam wywarło wpływ na obecny kształt firmy. Fogiel&Fogiel cieszy się wciąż roznącym gronem wiernych klientów. Można tu zakupić kilkadziesiąt rodzajów pieczywa, wypiekanych według tradycyjnych, przekazywanych z pokolenia na pokolenie, receptur, ale także produkty przygotowane zgodnie z najnowszymi trendami panującymi w piekarstwie.
Liczba wyświetleń: 127
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.