Z regionu

Targi "Regionalia" za nami

2015.04.20 13:25

Autor: Krzysztof Kuran (RW), Wprowadzenie: Monika Gontarczyk

Stoisko targowe Fot. Krzysztof Kuran
laureaci konkursu targowego Fot. Krzysztof Kuran

IV edycja Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia” z sukcesem zakończyła się dla Mazowsza.

 

Dzięki połączeniu imprezy z targami turystycznymi „LATO” ora targami Agroturystyka, wystawcy dotarli nie tylko do szerokiej rzeszy klientów indywidualnych, ale również do sieci handlowych, sklepów, hoteli, restauracji, hurtowni oraz mediów.

 

Atrakcje

Na odwiedzających czekały smaczne degustacje kulinarnych specjałów. Wystawcy kusili m.in. wybornymi mięsami, chrupiącym pieczywem, słodkościami, aromatycznymi miodami, a także tradycyjnymi przetworami np. z mleka. Ponadto, targom towarzyszyły występy kapel, zespołów regionalnych oraz pokazy kulinarne.

 

Konkurs

Dodatkową atrakcją był konkurs na „Najlepszy Produkt Targów Regionalia”. Złote medale IV Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015 w kategorii SKARBY NATURY otrzymało Gospodarstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „Kowalski” Krzysztof Kowalski za Schab dojrzewający ze świni złotnickiej, natomiast w kategorii PROCENTY i PROMILE – firma Nalewki Staropolskie Karol Majewski i Wspólnicy Sp. z o. o. za Nalewkę z kwiatu czarnego bzu.

 

Organizacja Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia” otrzymała dofinansowanie ze środków pochodzących ze Schematu III Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013.

 

Liczba wyświetleń: 195

powrót

Szanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.