Z regionu
Targi "Regionalia" za nami
2015.04.20 13:25
Autor: Krzysztof Kuran (RW), Wprowadzenie: Monika Gontarczyk
IV edycja Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia” z sukcesem zakończyła się dla Mazowsza.
Dzięki połączeniu imprezy z targami turystycznymi „LATO” ora targami Agroturystyka, wystawcy dotarli nie tylko do szerokiej rzeszy klientów indywidualnych, ale również do sieci handlowych, sklepów, hoteli, restauracji, hurtowni oraz mediów.
Atrakcje
Na odwiedzających czekały smaczne degustacje kulinarnych specjałów. Wystawcy kusili m.in. wybornymi mięsami, chrupiącym pieczywem, słodkościami, aromatycznymi miodami, a także tradycyjnymi przetworami np. z mleka. Ponadto, targom towarzyszyły występy kapel, zespołów regionalnych oraz pokazy kulinarne.
Konkurs
Dodatkową atrakcją był konkurs na „Najlepszy Produkt Targów Regionalia”. Złote medale IV Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych Regionalia 2015 w kategorii SKARBY NATURY otrzymało Gospodarstwo Produkcyjno-Handlowo-Usługowe „Kowalski” Krzysztof Kowalski za Schab dojrzewający ze świni złotnickiej, natomiast w kategorii PROCENTY i PROMILE – firma Nalewki Staropolskie Karol Majewski i Wspólnicy Sp. z o. o. za Nalewkę z kwiatu czarnego bzu.
Organizacja Targów Produktów Tradycyjnych i Ekologicznych „Regionalia” otrzymała dofinansowanie ze środków pochodzących ze Schematu III Pomocy Technicznej Programu Rozwoju Obszarów Wiejskich na lata 2007–2013.
Liczba wyświetleń: 193
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.