Z regionu
Mazowsze na „NATURA FOOD”
2016.10.11 12:10 , aktualizacja: 2016.10.13 12:48
Autor: Krzysztof Kuran, (RW), Wprowadzenie: Dorota Łucja Cichocka
W Łodzi odbyły się IX Targi Żywności Ekologicznej i Regionalnej NATURA FOOD. To ponad 350 wystawców i 12 tysięcy zwiedzających.
Oferta z Mazowsza
Na liczącym 32m². stoisku Samorządu Województwa Mazowieckiego 6 wystawców przedstawiło szeroką gamę produktów regionalnych i ekologicznych. Można było skosztować tradycyjnie wypiekanego chleba, przetworów przygotowanych według dawnych receptur, wędzonych ryb czy miodów. Uczestnicy mieli też okazję zapoznać się z ofertą turystyczno-kulturalną Mazowsza.
Na dużą skalę
„NATURA FOOD” to jedna z największych tego typu imprez poświęconych ekożywności w Polsce i Europie Środkowo-Wschodniej. W tym roku czekały – szeroka oferta wystawiennicza oraz ciekawy program imprez towarzyszących. Wszystko przygotowane z myślą o przedstawicielach branży oraz świadomych i wymagających koneserach ekologicznego trybu życia. Targom towarzyszyło szereg spotkań, warsztatów, forum branży eko, panel poświęcony alergiom pokarmowym oraz konferencje branżowe.
Z całej Europy
Łódzkie targi przyciągnęły rzeszę wystawców i zwiedzających. Byli wśród nich przedstawiciele kadry menedżerskiej, rolnicy, producenci, przetwórcy, właściciele sklepów oraz dystrybutorzy żywności wysokiej jakości z różnych regionów Polski i zagranicy: Litwy, Wielkiej Brytanii, Republiki Czeskiej, Niemiec, Bułgarii, Ukrainy, Białorusi, Szwecji i Belgii.
Liczba wyświetleń: 275
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.