Z regionu
Wielkanoc na Ziemi Sochaczewskiej
2007.03.27 00:00
Autor: Administrator, Wprowadzenie: JakubWojna
1 kwietnia br. w Chabrowym Dworku w Serokach przy trasie nr 2 Warszawa - Poznań odbędzie się II edycja „Wielkanocy na Ziemi Sochaczewskiej”. Patronat nad imprezą objął Marszalek Województwa Mazowieckiego Adam Struzik.
Organizatorzy zapraszają do udziału w imprezie wystawców, twórców rękodzieła artystycznego, producentów żywności i koła gospodyń wiejskich.
Podczas imprezy zaprezentowane zostaną kulturowe i turystyczne walory powiatu sochaczewskiego. Wielkanoc poza wymiarem religijnym posiada piękną tradycję świąteczną. Tradycja ta wiąże się z obrzędami, wystrojem i dekoracją domu, zdobieniem koszyków,a także z urozmaiconą kulturą kulinarną. Starostwo Powiatowe w Sochaczewie konsekwentnie wzbogacając ofertę kulturową i turystyczną Ziemi Sochaczewskiej pragnie nie tylko kultywować tradycję, ale także uczynić z niej element promocji regionu, zwłaszcza wsi, zdrowej ekologicznej kuchni, rodzimych producentów spożywczych i artystów rękodzielników. Podczas prezentacji będzie można spróbować regionalnych potraw i kupić prezentowane wyroby. Impreza będzie także doskonałą okazją do szerszego zaprezentowania produktów i producentów uhonorowanych Znakiem Promocyjnym „Sochaczewski Dukat 2006” oraz projektu promocyjnego „Wędrówki kulinarne po Ziemi Sochaczewskiej”, jak też sochaczewskich produktów zgłoszonych na listę produktów tradycyjnych.
Udział w imprezie jest bezpłatny, a organizatorzy gwarantują stół i krzesła oraz możliwość sprzedaży produktów. Więcej informacji można uzyskać pod numerem telefonu (46) 864 18 33
Organizatorzy zapraszają do udziału w imprezie wystawców, twórców rękodzieła artystycznego, producentów żywności i koła gospodyń wiejskich.
Podczas imprezy zaprezentowane zostaną kulturowe i turystyczne walory powiatu sochaczewskiego. Wielkanoc poza wymiarem religijnym posiada piękną tradycję świąteczną. Tradycja ta wiąże się z obrzędami, wystrojem i dekoracją domu, zdobieniem koszyków,a także z urozmaiconą kulturą kulinarną. Starostwo Powiatowe w Sochaczewie konsekwentnie wzbogacając ofertę kulturową i turystyczną Ziemi Sochaczewskiej pragnie nie tylko kultywować tradycję, ale także uczynić z niej element promocji regionu, zwłaszcza wsi, zdrowej ekologicznej kuchni, rodzimych producentów spożywczych i artystów rękodzielników. Podczas prezentacji będzie można spróbować regionalnych potraw i kupić prezentowane wyroby. Impreza będzie także doskonałą okazją do szerszego zaprezentowania produktów i producentów uhonorowanych Znakiem Promocyjnym „Sochaczewski Dukat 2006” oraz projektu promocyjnego „Wędrówki kulinarne po Ziemi Sochaczewskiej”, jak też sochaczewskich produktów zgłoszonych na listę produktów tradycyjnych.
Udział w imprezie jest bezpłatny, a organizatorzy gwarantują stół i krzesła oraz możliwość sprzedaży produktów. Więcej informacji można uzyskać pod numerem telefonu (46) 864 18 33
Liczba wyświetleń: 306
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.