Z regionu
Dożynki ekologiczne w Solcu
2008.09.16 00:00
Autor: Barbara Chrzanowska, Delegatura UMWM w Płocku, Wprowadzenie: Beata Samsel
Uroczystości dożynkowe rozpoczęły się mszą świętą w kościele p.w. św. Wojciecha. Następnie uczestnicy dożynek mieli możliwość zwiedzenia stoisk, na których zaprezentowane były ekologiczne warzywa i owoce oraz ich przetwory.
Głównym celem przedsięwzięcia było promowanie rolnictwa ekologicznego i żywności pochodzącej z gospodarstw ekologicznych. Podczas dożynek odznaczono najbardziej zasłużonych dla rolnictwa, wybrano też najpiękniejsze dożynkowe wieńce.
Liczba wyświetleń: 312
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.