Z regionu
Finał V edycji konkursu pn. „Smak Ekologicznej Żywności”
2008.10.22 00:00
Autor: Sabina Paklerska - Iwańczyk, Departament Rolnictwa i Modernizacji Terenów Wiejskich, Wprowadzenie: Agnieszka Stabińska
W trakcie uroczystości Członek Zarządu Województwa Mazowieckiego Piotr Szprendałowicz wręczył laureatom nagrody i dyplomy uznania.
W I etapie konkursu uczestniczyło 310 placówek, w tym 520 nauczycieli i ponad 7000 przedszkolaków i uczniów. Do II etapu konkursu zakwalifikowały się 34 placówki, 49 nauczycieli i 1100 przedszkolaków i uczniów. Laureaci konkursu odbyli wycieczkę do Stowarzyszenia Ekologiczno-Kulturalnego „Ziarno”, dzieci mogły tam własnoręcznie zrobić świece z wosku pszczelego oraz przygotować bułki w piekarni.
Pierwsze miejsca w tegorocznym konkursie zajęli: Wiktoria Wypych z Przedszkola nr 25 z Warszawy, Kornelia Tomkowska z Publicznej Szkoły Podstawowej w Mirowie oraz Monika Grzelak z Zespołu Szkół Publicznych – Gimnazjum w Lesznie.
Liczba wyświetleń: 569
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.