Z regionu
Mazowsze na targach Natura Food 2009 w Łodzi
2009.11.02 00:00
Autor: Administrator, Wprowadzenie: Łucja D. Cichocka
Głównym przesłaniem NATURA FOOD była prezentacja największych polskich skarbów kulinarnych. Produkty te przestają być tylko symbolem prowincji, a zaczynają być odkrywane i doceniane przez mieszkańców większych miast. Podczas targów rozstrzygniętych zostało wiele konkursów między innymi na najlepsze gospodarstwo ekologiczne w roku 2009, czy Tygiel Smaków i Tygielki Smaków. Liczne konferencje, seminaria na temat żywności ekologicznej, żywności wysokiej jakości, zdrowego życia cieszyło się dużym zainteresowaniem wystawców i zwiedzających. W strefie pokazów swój kunszt kulinarny prezentowali Robert Sowa i Pascal Brodnicki, a nieopodal książkę „Ugryźć Świat” podpisywali autorzy Kevin Aiston i Carlos Gonzales Tejer.
Dzięki trzydniowym targom Natura Food mieszkańcy Łodzi i województwa mogli zasmakować niepowtarzalnych produktów i potraw z terenu całej Polski. Zwiedzający Mazowieckie stoisko zachwycali się między innymi wędlinami, pieczywem, słodkościami, i innymi lokalnymi specjałami.
Liczba wyświetleń: 381
powrótSzanowni Państwo, jeżeli opublikowany artykuł nie jest prawidłowo odczytany przez czytnik ekranu, prosimy o przesłanie uwag do artykułu wraz z podaniem linka do informacji, której dotyczy pytanie. Postaramy się udostępnić bardziej czytelny plik.